home > Silhouet geboortekaartjes

Silhouet geboortekaartjes

Moderne geboortekaarten met silhouetten van kinderen, dieren en bomen. Hier en daar een mooi elementje van goud silhouet erin verwerkt.

0 kaartjes


Geschiedenis van het geboortekaartje

Nederland en België zijn eigenlijk de twee enige landen in de wereld die geboortekaarten versturen. En nog niet eens zo heel erg lang! Tenminste, de echte kaarten werden populair rond 1950. Eerder werden er geboortebrieven verzonden. Dit gebruik begon rond 1850 al. Langzaam gingen deze brieven over in kaarten. En nu zijn geboortekaarten echt booming business! Super leuk natuurlijk, want wij zijn gek op het ontwerpen van geboortekaartjes ;)


Verloop van de traditie

Jaren '40: De geboortekaartjes uit deze tijd waren eenvoudig. Vaak gewoon wit en klein. De naam van het kindje en de ouders stond erop. Nog niet heel spannend dus!
Jaren '50: Nog steeds vooral witte kaartjes. Nu iets formeler allemaal. Ook de achternaam van het kindje werd erbij vermeld, wat eerder nog niet het geval was.
Jaren '60: De namen van broers en zussen werden vanaf nu ook vermeld op het geboortekaartje. Ook zie je zo nu en dan een illustratie voorbij komen, vooral in zwart wit.
Jaren '70: Je ziet dat de kaartjes groter worden en gekleurde illustraties doen hun intrede. De bruine kleur zie je nu veel.
Jaren '80: In deze periode zijn gedichtjes, en potloodtekeningen populair.
Jaren '90: De geboortekaarten worden wat minder formeel, speelser. In deze periode zie je veel ooievaars en teddybeertjes voorbij komen. Ook zie je voor het eerst foto's op de kaartjes verschijnen.
Jaren '00: De digitale fotografie komt op. Je ziet steeds meer geboortekaartjes met foto die mensen zelf ontworpen hebben. Het vierkante kaartje begin je nu veel te zien.

De laatste 10/15 jaar is de markt steeds groter geworden en ontwikkeld zich razendsnel. Door de opkomst van kaarteditors, zoals Boefjespost ook heeft, kun je makkelijk zelf online je geboortekaartje helemaal maken zoals jullie het willen. Maar ook kaartjes op bijv. hout en geboortevideo's behoren tot de mogelijkheid!
Zo heb je altijd een uniek (bijv. met silhouet, zoals hierboven) geboortekaartje voor je kindje, die niemand anders heeft!
 

Filters ×
Toegepaste filters filters wissen

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: